1

Topic: Mass Effect 2

Oyuna başladığımda, o şahane giriş bölümünü bitirdiğimde şöyle uzuuun uzuuun ballandıra ballandıra anlatasım gelmişti oyunu. Ama şu sahneyi gördüm, sadece onu paylaşıyorum.

Sir Isaac Newton is the deadliest son of a bitch in space
Üşenmedim altyazı yaptım size. Buyrun:

--This, recruits, is a 20 kilo ferris(?) slug. Feel the weight.
Every 5 seconds the main gun of an Avarice(?) class dreadnought accelerates one to 1.3 percent of lightspeed. It impacts with the force of 38 kiloton bomb. That is three times the yield of the city buster dropped on Hiroshima back on earth.
That means: Sir Isaac Newton is the deadliest son of a bitch in space!
Now, Serviceman Burnside what is Newton's first law?
--Sir! An object in motion stays in motion sir!
--No credit for partial answers maggot!
--Sir! Unless acted on by an outside force, sir!
--Damn straight! I dare to assume you ignorant jackasses know that space is empty. Once you fire this hunk of metal, it keeps going till it hits something. That can be a ship, or the planet behind that ship. It might go off into deep space and hit somebody else in ten thousand years. If you pull the trigger on this, you are ruining someones day, somewhere and some time. That is why you check your damn targets. That is why you wait for the computer to give you a damn firing solution! That is why Serviceman Chung! we do not "eyeball" it! This is a weapon of mass destruction! You are not a cowboy shooting from the hip!
--Sir yes sir!

Şu an uzayda bi yerde savaş varsa, umarım taraflarının Newton'un birinci kanunundan haberi vardır. Atılan mermilerden birinin kafama düşmesinden endişelenmeye başladım bunu gördükten sonra.

Last edited by AEE (26.01.2010 11:49)

This is the way the world ends, not with a bang but a whimper.

2

Re: Mass Effect 2

Oyunu ayakta alkışlamak istiyorum.

3

Oha... XD Harika lan. Yapımcıları, diyalogları yazanların elini öpmek lazım. Gözlerim yaşardı. Bu videoyu Fizik-1 dersini alan tüm freshman'lere ve de lisede fizik okuyan tüm öğrencilere izletmek lazım. Newton'ın 1. yasasını daha iyi öğretebilecek başka bir şey gelmiyor aklıma. Paylaşım için teşekkürler, + sonsuz rep abicim.

Bu arada Mass Effect 2'yi oynamayı sonraya ertelemiştim. Şimdi indiriyorum abi oyunu. İndiği gibi oynayacağım.

''Engineering is merely the slow younger brother of physics.'' --- Dr. Sheldon Cooper

Blog: http://schwanzerbergtells.wordpress.com

4

Cathfight'a yepyeni bi boyut katmış adamlar (sidequestlerden biri hakkında hafif spoiler içerir)

Samara vs Morinth

5

Abi... Diyalog epikmiş. Yalnız, okuduktan sonra izleyince böyle içimde hafif bir hayal kırıklığı oldu, grafiğe abanıp seslendirme sanatçılarına az mı bütçe ayırmışlar acaba dedim. Fakat uzay savaşlarını hiç bu açıdan düşünmemiştim, evet, hani en azından uzaylılık namına nükleer silahlar ateşlendiğinde bir zamanlayıcı falan da çalışsın ki hedefi vuramazsa -ya da iletişim menzilinden çıkarsa- kendi kendine uygun bir yerde patlasın ki barışçıl barışçıl yaşayan birilerinin yaşamını mahvetmeyelim, değil mi?

Not: Bu arada kız kavgasının sonundaki duygusal konuşmayı dinledim de sözümü aynen yuttum. O askerlerin seslendirmesi o kadar iyi değildi ama bunu tüm oyuna genellememek lazımmış. =P

"Do either of you know how to open a tool box?"
http://sikilmis.blogspot.com

6

Yok ya, Bioware'in oyunlarında hep epik seslendirme sanatçıları olur(Jade Empire hariç, tiksinirim oyunundan da sanatçısından da her türünden de). O asker, yolda rastladığın bir sahne, figüran yani, ondan rastgele bir adam seslendirmiştir muhtemelen(ben beğendim gerçi.)

Seslendirenler arasında Tricia Helfer(BSG'deki number 6), Seth Green, Carrie-Ann Moss(Goddamn Trinity), Alec Baldwin var ve hepsi çok ufak rollerdeler. Party'ne aldığın NPC'leri seslendirenler mesleği voice acting olan insanlar ve şahane iş çıkarmışlar. (Bir Thane var ki aman yarabbi http://www.youtube.com/watch?v=GdtJAJW8fdg )

7

Oynayın, üzerine downloadable content pack'leri de indirin. (Korsanını istiyorsanız benden alın 4.3GB falan. Zaten korsanını isteyin, paranızı da single'ı tırt ve bütün eğlencesi multiplayer'ında olan oyunlara harcayın mesela StarCraft II) Onları da oynayın. DLC'ler güzel baya, 3-4 yeni assignment, yeni bi crew member, bi tane kara aracı, trilyon tane de silah zırh vb. stuff var. Eğlendiriyor yani ama birçok diğer RPG'nin aksine 2.defa oynanacak bir şey yok.

O değil de oynayalı nerdeyse 1 sene olacak, ammo clip'lerin üzerinden geçerek ammo toplanan "RPG oyunu" kavramına ısınamadım hala. 1. oyunda daha güzeldi, ammo kavramı direkt yoktu ama çok ateş edince overheat oluyordu silahlar ve soğumasını bekliyordun.