1

Topic: Okuduğunuz ve En sevdiğiniz Kitaplar - Seriler

Kitaplığımda fazla yer kalmadı ve sanırım en değerli mal varlığım özellikle fantastik kurgu serilerim okuduklarım - eğer atlamazsam birkaç tanesini aralarda :

= Silmarillion+Güç Yüzükleine Dair+Hobbit+Yüzüklerin Efendisi  - dememe gerek var mı ??? fantastik kurgu ya Hobbitle başladım..

= UNUTULMUŞ Diyarlar dan
--Karaelf üçlemesi - Buzyeli Vadisi Üçlemesi - Drizzt Do'Urden'in Maceraları - Karanlığın Yolları Serisi - Avcının Kılıçları Serisi - Avatar Üçlemesi Serisi - Yıldızışığı ve Gölgeler Serisi - Elminster Serisi

= RAVENLOFT tan
--Sislerin Vampiri - Ben, Strahd Bir Vampirin Anıları - Ben,Strahd Azalin le Savaş - Kara Gül Şövalyesi - Kara Gül ün Hayaleti - Şeytanla Uyumak - Ölülerin Kralı - Ölüler Şehrinin Efendisi

=Ejderha Mızrağı
-- Ejderha Mızrağı Destanı -Efsaneler Üçlemesi Serisi - Raistlin Tarihçeleri - İkinci Nesil - Yaz Alevi Ejderhaları - Yeni Çağın Ejderhaları Serisi - Dhamon Efsanesi Serisi bu gidişatta sapıtıp cıvıttılar iyice diyerek ben bile pes ettim - Kang'ın Alayı Serisi - Kayıp Efsaneler Serisi - Huma Destanı - Kara Dalamar

= Elric Destanı Serisi -             = Artemis Fowl Serisi                  = Elenium Üçlemesi + Tamuli Üçlemesi
= Belgariad Serisi                    = Yerdeniz Serisi + Mülksüzler+++ Ursula K.LE Guin in kitapları

ve burda belirtmeyi unuttuğum birkaç tane daha olsa gerek..

Favorilerim : Silmarillion dan başlayarak JRR.Tolkien in serisi + Fistandantilus Yeniden Doğuş + RAVENLOFT *Özellikle Sislerin VAMPİRİNİ okumamak ayıptır :P + Drizzt in tüm kitaplarını azimle bekliorum kara elf in bitmeyen işkencesi.... ;) böle işkenceye can kurban tabiii :P

2

Re: Okuduğunuz ve En sevdiğiniz Kitaplar - Seriler

Sislerin Vampiri kütüphanemizde mevcut. (şahsım tarafından bağışlanmıştır(ne kadar yüzsüzüm)). Süper kitaptır hakkaten.

Ayrıca Unutulmuş Diyarlardan Kara Elf Üçlemesi
Ejderha Mızrağından "mevsimli kitaplar"(ejderha mızrağı destanı ve yaz alevi ejderhaları(her ne kadar yaz alevi ejderhaları diğer üç kitaptan biraz ayrık dursa da)) favorilerimdir.

Frank Herbert'in Dune serisi
Stephen King'in Kara Kule serisi
Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi

Yerlilerden; Puslu Kıtalar Atlası ve Efrasiyab'ın Hikayeleri

Sayılacak o kadar çok kitap var ki. Listelemeye devam edelim arkadaşlar. Okuyacak kitap arayanlar için bulunmaz nimettir böyle listeler.

Last edited by AEE (21.04.2009 18:46)

This is the way the world ends, not with a bang but a whimper.

3

-Sislerin Vampiri sonuna kadar etkilemeyip sonunda noktayı koyan bir kitaptı gerçekten. Güzeldi bence de. Ravenloft canım ciğerimdir ama istediğim tarzda pek yok ne yazık ki. Şeytanla Uyumak ile Ölülerin Dansı benim hoşuma gitmemişti mesela. Onun dışında Lord Soth'un olduğu iki kitap bence güzeldi. Tamamen karanlık, ortamla alakası olmayan 'iyiliklerini koruyabilmiş' karakterlerden arındırılmış kitaplardı.
-O yüzden Örümcek Kraliçenin Savaşı Serisi Türkiyede ıskalanmış olsada bence çok güzel bir seridir. Sanırım 3. kitaba kadar çıktı Türkiyede. Bu seride Menzoberranzanda (doğrumu yazdım emin değilim :) ) geçer ve 'lavanta gözlü', 'kehribar gözlü(!)' hiç bir karakter yoktur. Herkes gayet kırmızı gözlü drowdur. Arkasını kollamayan ölür.
-Drow kızı serisini okumaya başlamıştım ama ikinci kitaptan sonra üçüncü kitabı zerre merak etmedim almadım okumadım kafamda seriyi sildim. Hoşlanmadım :).
-Yerdeniz Serisi güzeldi.
-Drizzt; Anayurt-Sürgün-Göç'ten sonra bence o kalitede kitap çıkmayan bir seriydi. Kristalin hizmetkarları ayrı, Jarlaxle'a ve Entreri'ye saygım sonsuz :). Güzel kitaplar vardı ama hiçbirinden ilkinden aldığım tadı alamadım.
-Onun dışında Ejderha Mızrağı güzel ama sadece Güz-Kış-İlkbahar + İkizler Serisi + Ruh döveni + Silah Kardeşliğini okudum. Ki onlar gayet başarılıydılar Her ne kadar üç mevsim (genel amaç olarak) Yüzüklerin Efendisini anımsatsa da yine de hakkı yenmez güzeldi. Türkiyede Yüzüklerin Efendisinden sonra çıkan ilk fantastik kitap serisidir (en azından benim gördüğüm) ve benimde LOTR'den sonra ikinci okudğum seridir. O yüzden ayrı severim :). Özellikle Ruhdöveni ve Silah Kardeşliği saydığım Ejderha Mızrağı kitapları arasında en son okunursa beyinde (evet beyinde(!) =) )inanılmaz bir tat bırakır :). Bunlar dışında da ikinci nesil vesaire hiç ilgimi çekmedi okumadım :). Ama Fistandantilus Reborn ile Vinas Solamnus'u okudum. Fena değildiler.
-Star Wars Serisinin bütün film kitapları + Kötülüğün Labirenti var. Onlarda güzeldi. Orada da 6. film sonrasını anlatanlar ilgilmi çekmediği için okumadım. 

Şimdilik bu kadar yazıyorum, yatmak üzere olduğum ve başlığa bir şeyler yazmak istediğim için yazdım ama biraz acımasız eleştirmiş olabilirim daha sonra okuduklarıma  eklemeler düzeltmeler yaparım :)...

Last edited by Korhag (22.04.2009 23:52)

4

Drizzt üzerine kitaplarda bence ilk üç kitaptan başka adam gibi kitap yok. Olsa olsa çerezlik olabilir diğer kitaplar. Jarlaxle gibi karakterlerle kurtarıyo durumu(Entreri'ye bir türlü ısınamadım).

Ejderha Mızrağı serisinde genelde insanlar üç mevsim kitabındaki tayfadan(Tanis, Tasslehoff, Raistlin, Caramon, Kitiara vs vs.) başka karakterler üzerine olan kitaplardan(bkz. ikinci nesil) pek hazzetmiyorlar. Şahsen ben de bunlardan biriyim ama yaz alevi ejderhaları kesinlikle okunmalı. Çok çok başarılı bence. Onun haricinde Vinas Solamnus çok iyidir. Ejderan Kuralları falan var, diğer kitaplarda hatır hutur kesilen Draconian'lara başka bir perspektiften bakan.

Ayrıca Ruhdöveni'nin beyinde bıraktığı tad hakkında hemfikirim. Raistlin, Harry Potter'la aynı sınıfa düşse nolurdu gibisinden fantazilere gark etmiştir yer yer (oha)

This is the way the world ends, not with a bang but a whimper.

5

Yaz alevi için iyi diyorsan aslında bir ara alıp okuyum bende ama bana böyle onun yeğeni öbürünün evladı berikinin kuzeni falan gibi şeylerle gelince ben direk antipatik bakıyorum olaya

6

kimse harry potter'ı yazmamış şimdi farkettim de, ben harry potter'ı kesinlikle tavsiye ediyorum. İlk kitaplar biraz küçük yaşa hitap eder gibi görünsede ilerledikçe harika bir hal alıyor.

Türkçe Blog...
İngilizce Blog...
Girin blog...
blog blog blog......

7

Sevip sevmemeyi geçelim de elimdeki kurgu kitapları sayarsak.

Belgariad beşlemesi+Malloryon beşlemesi
Kara Elf üçlemesi+Buzyeli vadisi üçlemesi
Yerdeniz(1-2-3-4+Öyküler Öteki Rüzgar yok)
Elenium üçlemesi+Tamuli üçlemesi
Elminster ilk üç kitap
Hükümran Taş üçlemesi
Ejderha mızrağı ilk üç mevsim+İkizler üçlemesi+Ruhdöveni
İblis savaşları üçlemesi(Salvatore)
Elric altılaması(son kitap yok)
Kara Büyücü Altılaması
Shannara'nın kılıcı üçlemesi(ne lotr özentisidir yawh)
Yüzükler+Hobbit+Silmarillion
Gedik Savaşları dörtlemesi+Gedik Savaşlarının Ardından ilk kitap İhanet
Perg Efsaneleri dörtlemesi(Türk yazar.Duyan varsa öpüyorum elinden :) )
Karakılıç serisi(3.kitap yok bende)
Asi,Zifir,Kızıl Vaiz,Kılıç ve Büyü Öyküleri,Puslu Kıtalar Atlası :D

Devamları bulunmayan kitaplar var bir de
Karakule ilk kitap(Hala okumadım devamını yuh bana),Ölüm kapısı ilk kitap,Zaman çarkı ilk iki kitap(çok pahalı yawh),Gezginin Buyruğu

Korku Edebiyatı(Fantastik-korku,Bilimkurgu-korku)

Clive Barker'dan Kan Kitapları 1+2+3,Lanetlenme oyunu,Kutsanma Ayini
H.P Lovecrafttan Uyku Duvarının Ötesinde,Deliliğin Dağlarında
Stephen King'in 25,Dean R.Koontz'un 15 kitabı var.İki yazarın belli kitapları fantastik korku bellileri bilimkurgu korku yazamayacağım hepsini.
Gece Odasında
Bir de Anadolu Korku öyküleri var.

Bilimkurgu olarak

Cesur Yeni Dünya,Alfa Ayının Kabileleri,Rocannon'un Dünyası,Asi Gezegen Tyrann,Son Tiryaki,Zaman çöktü

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar...

Last edited by Esege (23.04.2009 18:10)

8

Kitap Seri olarak girersem içinden çıkamam diyerek yazarlar olarak gruplandırdım ki bir yazarın bir kitabını yazıp diğerini yaz(a)mamak ayıp olur. Derleyip toparlamak çok zor oldu hatalarım yanlışlarım varsa artık başıma başıma vurursunuz.

FK (yukarıdakilere ek olarak)

Terry Pratchett - Diskdünya (kalbi olanlar doktora danışsın okumadan önce- gülmekten göbek kası yapıtırır)

Neil Gaiman - ne yazdıysa hepsi birden

Bu ikisinin ortak yazdıkları kitap Good Omens (türkçesini hatırlayamadım şimdi)

Ursula K. Le Guin -Yerdeniz Öyküleri

Anne Rice - Vampire Chronicles (Vampirle Görüşme ile başlar ve devam eder..)

Vampir dediğimizde geçemeyeceğimiz
Bram Stoker's Dracula

Stephen King - Dark Tower (burada önemli olan King in kendisi değil serinin kendisidir, özenle okuyunuz)

BK

Otostopçunun Galaksi Rehberi serisi (kalbi olanlar doktora danışsın okumadan önce- gülmekten göbek kası yapıtırır)

Isaac Asimov - Vakıf ve İmparatorluk (iki ayrı seri) - aslında ne yazdıysa okuyun -

Stanıslav Lem - Solaris i çoğunuz duymuştur ama kanımca daha iyi yazıtları var.

Philip Dick - hangi birini yazsam bilmiyorum ama Yüksek Şatodaki Adam, A Scanner Darkly, Minority Report, Do Androids Dream of Electronik Sheep (Blade Runner olarak beyaz perdeye geçti)

Frank Herbert - Dune - bu serinin ilk hali 3 kitap daha sonra ilgil ile karşılanıp bir 3 kitap daha yazıyor,  toplam 6 kitap. Bilim kurgunun oscarı ve Cannes film festivali özel juri ödülü en iyi film en iy kurgu en iyi insan ödüllerini toplamına denk gelen ilk Hugo ve Nebula ödüllerini aynı anda alan ilk eser.  Geri kalan kitapları oğlu tarafından çıkartılıyor onlara yorum yapamayacağım.

Tad Williams - Otherland (sanal gerçeklik dünyası seri)

Arthur C. Clarke - Ne bulursak Özellikle Rama serisi

Larry Niven - Çemberdünya ( bu arkadaş da hem Nebula hem Hugo hem Locus ödüllerini alan bir uzun soluklu serimiz artık varın kendisini siz düşünün, söyle modelleyebilirim kedisi filme aktarılmamış bir Star Wars gibidir adeta. ) Yine de Dune kalbimde bir numero.

Distopya (dystopia) denen süper bir alt türmüz var BK olarak geçer fekat tam da BK üstbaşlığına almak doğru değildir.
Okurken bana her daim zevk vermiş bir türdür. Örnek olarak son dönemin ünlü çizgi roman/filmi V for Vendetta'yı verebilirim.

George Orwell - 1984
Aldous Huxley - Cesur Yeni Dünya
Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Biz - Yevgeny Zamyatin

Bunun dışında BK denmeyecek FK gibi gözüken ama olmayan yazarlarımız da var -korku edebiyatı hepsini kapsamıyor- Bu insanların da neyini bulursanız okuyunuz.

Edgar A. Poe
H. P. Lovecraft
G. K. Chesterton
Lewis Caroll
Mary Shelley
Ursula K. LeGuin (ikisinden de baya baya yazıyor hatun)

Arada kalmış altını tekrar tekrar çizeyim;

İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası, Efrasiyab'ın Hikayeleri

Anadolu Korku Öyküleri (küçük küçük 6 7 tane hikaye var ve hepsi bizim korku öğelerimizi taşıyan, çok usta hikayeler, tek bir yazarın değil hepsi ayrı ayrı genç yazarların kurguları.) - Laika Yayınları.

Ben bu postun içinden çıkamayacağım onu da mı yazsam bunu da mı yazmasam yorumlarımı da yapayım derken heba oldum, iyi ki sadece kitap olarak sınırlandırılmış, yoksa bunun Filmi var Mangası var animesi var, animasyonu var, radyo eserleri... bir ara bilimkurgu ile ilgili kitapçık hazırlasak kulüp dahilinde süper olacak.

===  son  ===

Last edited by Pınar (28.04.2009 23:12)

9

Zaman çarkı serisine sahip insan var mı ya?Çok pahalı bu meret :) Aslıhan pasajında böyle üst üste görmüştüm eleman dizmişti gerçi ikinci el tüm seri varsa belki ucuza alınabilir :)

10

Ursula le Guin ve Terry Pratchett iki favori yazarımdır ne kadar birbirlerinden tamamen farklı olsalar da. Unutulmuş Diyarlar kitaplarını ben Fantastik kurgunun Hollywood aksiyon filmlerine benzetiyorum açıkçası. Özellikle Salvatore'un yazdığı kitaplarda aksiyon sürekli had safhada, kavgalar müthiş betimlenmiş, tüm karakterler semi-god tadında. Kesinlikle okurken en çok eğlendiğim seriler arasındalar özellikle içinde Drizzt'i barındıranlar. :) Ayrıca fantastik kurgu edebiyatının tanınmasına bence en büyük katkısı olan kitaplardır bunlar. Ama son derece basit kurgulanmış oldukları gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Lütfen yanlış anlamayın son derece severim tüm Unutulmuş Diyarlar kitaplarını ve hepsinin Türkçe birinci baskılarına sahip olmakla da gurur duyarım. :D

Esege, bende var tüm Zaman Çarkı serisi. Ancak İzmir'den geldiğim için kargoyla göndertebilirim evdekilere, buraya yazarsan ulaştırabilirim sana kitapları.

11

Unutulmuş Diyarlar beni çok sinir eden bir evrendir, taşı kaldırsan +5 kılıç çıkar, kasaba guardları 10. seviye falandır. Drizzt'ten nefret ederim, Salvatore de aşırı yorucudur.

"Rakibi hızlı bir hamle yaptı, ve Drizzt'in defansını geçen kılıç karnına saplandı! Drizzt kanlı kılıçtan yuvarlandı! DRİZZT ÖLDÜ!

...Yani, tam da böyle olabilirdi, ama olmadı, çünkü Drizzt son anda yana kaçtı. Neyse ki eğitimini hatırladı son anda. Valla ya, gaz adamdır Drizzt, bakmayın siz."

şeklinde yazılar üç sayfada bir olunca gözüm seyirmeye başlıyor biraz.

12

David Eddings Eleniun Üçlemesi;

Elmas Taht
Yakut Şövalye
Safir Gül...

To Ride Abroad Reddresing Human Wrongs, To Speak No Slander No Nor Listen To It,
To Honor His Own Word As If His God's, To Live Sweet Lives In Purest Chastity,
To Love One Maiden Only...
And Worship Her By Years Of Noble Deeds...

13

Elenium üçlemesinin devamı vardı başka bir şey üçlemesi olarak (Sanırım Tamuli). O üçlemeyi bulursam okuyacağım
Belgariad serisi sonra da bir devam serisi vardı ( O da sanırım Malloryon ) . O seriyi de bulursam okuyacağım.
Unutulmuş diyarlardan Avatar üçlemesi, onun da devamı olarak bir seri yapıldı, onu da bulursam okuyacağım :D

Bu çoklu serilerin ilk serisini okuyup ikinci yarısını okumayınca sanki eksik bir şey var gibi geliyor :D

Türkçe Blog...
İngilizce Blog...
Girin blog...
blog blog blog......

14

Ben de Belgariad'ı okudum, güzeldi, ama ben de Malloryon'u okumadım. :P (Zaten Belgariad'ı da birisinden ödünç almıştım.)

15

Frederick Pohl - Heechee Trilogy

Bilimkurgunun dibine vuran bir kitap, okurken fizik öğreniyorsun.

Ha konu mu? İnsanlık kaynak açı iken, ışıküstü seyahat, sadece venüsün yörüngesinde oturan yüzlerce terkedilmiş alien artifact gibi gemilerle, beceremediği kontroller ve her seferinde aşırı riskli 5 kişilik seyahatlerle yapabiliyor.6 seferden birinde hayatta kalma olasılığı var, ama milyar dolarlık keşifler mümkün, dünya şirketlerin elinde bir de. Kahramanımıza piyango çıkıyor, ömür boyu rahat yaşamak yerine "deli mi zkti" dedirten bir şekilde bir gemide yer satın alıyor. Olaylar gelişiyor ama yazar "Evrendeki garip çekim gücü" http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_attractor dahil her bir olayı irdelerken kafa da dolduruyor.

Big Bang, karadelikler, Schwarzschild Kabuğu gibi binbir olayın da dahil olduğu kozmik bir konu var, apayrı.

Last edited by Illuminated (20.02.2010 02:16)

16

Ov ye. Hemen bulup okuyorum bunu. Eyvallah...

''Engineering is merely the slow younger brother of physics.'' --- Dr. Sheldon Cooper

Blog: http://schwanzerbergtells.wordpress.com

17

Schwanzerberg wrote:

Ov ye. Hemen bulup okuyorum bunu. Eyvallah...

Heechee Trilogy diye nette ara bulursun ben sahaftan aldım.